9 Kasım 2019 Cumartesi

Kış İçin "Süper Yiyecekler"





Çok sayıda çalışma, vitaminlerin sağlık üzerindeki yararlı etkilerini kanıtlamaktadır. En sık bahsedilenler niasin, folik asit, B, E ve C vitaminleridir. Yüksek fiziksel aktivite ile vitamin ihtiyacı artar. Soğuk mevsimde, vitamin takviyeleri almak oksidatif süreçleri yavaşlatmaya, eğitime adaptasyonu geliştirmeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur.
Yararlı maddelerle doyurulmuş ve eczane vitamin komplekslerinden daha düşük olmayan bir dizi ürün vardır. Ana şey, mevsimsel meyveler, sebzeler ve meyveler - doğal bir kaynaktan vazgeçilmez bileşenler almak için bunları önceden hazırlamaktır.
·       Lahana turşusu, dondurulmuş siyah kuş üzümü ve kızılcık, özellikle yüksek fiziksel eforla kışın keskin bir şekilde artan ihtiyacı olan çok miktarda askorbik asit içeren ürünlerdir.
·       Dondurulmuş ve uygun konserve mevsim ürünleri: sebze, meyve, otlar, elma ve deniz topalak suları küpleri.
·       Morina karaciğeri, bağışıklık, kas ve kemik dokusu, güçlü bir antioksidan olan A vitamini ve normal kalp fonksiyonu ve kan oluşumu için bir vitamin olan B12 için gerekli olan değerli bir D vitamini kaynağıdır.
·       Çam fıstığı A, B1, B2, B3 (PP), B4, C, E vitaminleri içerir.
·       Kabak çekirdeği yağı, yağda çözünen (A, E ve K) ve suda çözünen vitaminler (C, P, PP, B vitaminleri) için değerli bir kaynaktır.
Yoga yaptıktan sonra ya da yapmadan önce bunların bazılarını atıştırabilirsiniz. Etkileri günden güne artacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder