Çok sayıda çalışma, vitaminlerin sağlık üzerindeki
yararlı etkilerini kanıtlamaktadır. En sık bahsedilenler niasin, folik asit, B,
E ve C vitaminleridir. Yüksek fiziksel aktivite ile vitamin ihtiyacı artar.
Soğuk mevsimde, vitamin takviyeleri almak oksidatif süreçleri yavaşlatmaya,
eğitime adaptasyonu geliştirmeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı
olur.
Yararlı maddelerle doyurulmuş ve eczane vitamin
komplekslerinden daha düşük olmayan bir dizi ürün vardır. Ana şey, mevsimsel
meyveler, sebzeler ve meyveler - doğal bir kaynaktan vazgeçilmez bileşenler
almak için bunları önceden hazırlamaktır.
· Lahana
turşusu, dondurulmuş siyah kuş üzümü ve kızılcık, özellikle yüksek fiziksel
eforla kışın keskin bir şekilde artan ihtiyacı olan çok miktarda askorbik asit
içeren ürünlerdir.
· Dondurulmuş
ve uygun konserve mevsim ürünleri: sebze, meyve, otlar, elma ve deniz topalak
suları küpleri.
· Morina
karaciğeri, bağışıklık, kas ve kemik dokusu, güçlü bir antioksidan olan A
vitamini ve normal kalp fonksiyonu ve kan oluşumu için bir vitamin olan B12
için gerekli olan değerli bir D vitamini kaynağıdır.
· Çam
fıstığı A, B1, B2, B3 (PP), B4, C, E vitaminleri içerir.
· Kabak
çekirdeği yağı, yağda çözünen (A, E ve K) ve suda çözünen vitaminler (C, P, PP,
B vitaminleri) için değerli bir kaynaktır.
Yoga
yaptıktan sonra ya da yapmadan önce bunların bazılarını atıştırabilirsiniz.
Etkileri günden güne artacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder