5 Aralık 2019 Perşembe

Yogiler İçin Sağlıklı Proteinlerim Listesi




Yogayapanlar ne yemeli:
Az yağlı et; Tavuk, hindi, tavşan, sığır eti ve dana filetosu en yaygın protein kaynaklarından bazılarıdır. 100 g et ortalama% 20-25 protein ve sadece% 1-3 yağ içerir, bu nedenle kolayca emilir ve vücuda esansiyel amino asitler, potasyum, fosfor, magnezyum ve diğer vitaminler ve mineraller sağlar.
Deniz ürünleri; Balık, kalamar, yengeç ve su elementinin diğer birçok temsilcisi, yüksek kaliteli protein içeriği ve esansiyel amino asit metiyonin ile karakterizedir. 100 g deniz ürününde – ortalama% 18-20 protein ve% 3-7 yağ. Aynı zamanda, balık proteinlerinin sindirilebilirliği, et proteinlerinden% 10-15 daha yüksektir.
Yumurta; Diğer proteinli yiyecekler arasında en hızlı sindirilebilir proteindir. Vücuttaki kolesterol metabolizmasını normalleştiren optimal amino asit, fosfor, kükürt, demir, çinko ve yağlardan oluşur. Ayrıca, yumurtalar D ve B vitaminleri bakımından zengindir.
Süt ve sütlü ürünleri; Süt, ekşi krema, süzme peynir ve tereyağı yüksek protein yoğunluğuna sahiptir ve kas büyümesi için gerekli ürünler arasındadır. Besinler açısından zengindirler - gastrointestinal sistemin organlarının bağışıklığını ve işleyişini olumlu etkiler.
Fındık; Bitkideki protein ürünlerinde, bileşimdeki protein sayısına göre liderdir. 100 g fındık, ortalama% 20-25 proteinlerin yanı sıra önemli sayıda başka besin, mikro ve makro element içerir.
Tahıllar; Buğday, çavdar, mısır, pirinç ve yulaf dengeli bir amino asit bileşimine sahiptir. 100 g tahılda - cilt durumunu iyileştiren ve toksinleri gideren% 8-12 bitkisel protein vardır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder