Yogayapanlar
ne yemeli:
Az yağlı et;
Tavuk, hindi, tavşan, sığır eti ve dana filetosu en yaygın protein
kaynaklarından bazılarıdır. 100 g et ortalama% 20-25 protein ve sadece% 1-3 yağ
içerir, bu nedenle kolayca emilir ve vücuda esansiyel amino asitler, potasyum,
fosfor, magnezyum ve diğer vitaminler ve mineraller sağlar.
Deniz ürünleri;
Balık, kalamar, yengeç ve su elementinin diğer birçok temsilcisi, yüksek
kaliteli protein içeriği ve esansiyel amino asit metiyonin ile karakterizedir.
100 g deniz ürününde – ortalama% 18-20 protein ve% 3-7 yağ. Aynı zamanda, balık
proteinlerinin sindirilebilirliği, et proteinlerinden% 10-15 daha yüksektir.
Yumurta; Diğer proteinli
yiyecekler arasında en hızlı sindirilebilir proteindir. Vücuttaki kolesterol
metabolizmasını normalleştiren optimal amino asit, fosfor, kükürt, demir, çinko
ve yağlardan oluşur. Ayrıca, yumurtalar D ve B vitaminleri bakımından
zengindir.
Süt ve sütlü ürünleri;
Süt, ekşi krema, süzme peynir ve tereyağı yüksek protein yoğunluğuna sahiptir
ve kas büyümesi için gerekli ürünler arasındadır. Besinler açısından
zengindirler - gastrointestinal sistemin organlarının bağışıklığını ve
işleyişini olumlu etkiler.
Fındık; Bitkideki protein
ürünlerinde, bileşimdeki protein sayısına göre liderdir. 100 g fındık,
ortalama% 20-25 proteinlerin yanı sıra önemli sayıda başka besin, mikro ve
makro element içerir.
Tahıllar; Buğday, çavdar,
mısır, pirinç ve yulaf dengeli bir amino asit bileşimine sahiptir. 100 g
tahılda - cilt durumunu iyileştiren ve toksinleri gideren% 8-12 bitkisel
protein vardır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder