Düzenli yogayapıyorsunuz,
ancak istenen sonucu elde edemiyor musunuz? Yüksek proteinli gıdalar daha ince
ve daha güçlü olmanıza yardımcı olacaktır.
Proteinler, öncelikle kas iskeletinin yapısında rol
oynayan temel bir besin grubudur. Sindirimin bir sonucu olarak, bu tür maddeler
esansiyel amino asitlere ayrılır, vücudu ek enerji ile zenginleştirir ve ayrıca
metabolik süreçleri normalleştirir. Proteinli yiyecekleri diyetinizden
çıkarırsanız, kronik yorgunluk size her gün eşlik etmeye başlayacaktır.
Protein Dengesi: Hangi Yiyecekler Sizi
Hedefinize Götürecektir?
Beslenme uzmanlarına göre, ortalama günlük protein alımı
1 kg ağırlık başına 80-100 g'dır. Uzmanlar, bunun iç organların ve dokuların
normal çalışması için en uygun doz olduğuna inanıyorlar. Bununla birlikte,
proteinli gıdalar heterojendir. Geleneksel olarak, 2 sınıfa ayrılır: biri
vücuda en az yararı, diğeri en büyük yararı getirir.
Birinci sınıf yarı mamul ürünler, sosisler, tuzlanmış ve
konserve ürünler, donmuş yiyecekler vb. Bu ürünler teknolojik işleme tabi
tutulur ve düşük dereceli etlerden hazırlanır. Üretim sürecinde özelliklerini
değiştirir, vitamin ve minerallerin çoğunu kaybederler, yağlanırlar, bu nedenle
vücut tarafından daha az sentezlenir ve içindeki toksinlerin görünümüne katkıda
bulunurlar.
Sağlığınızı riske atmamak için, protein dengesini ikinci
sınıf ürünlerin yardımıyla (hayvansal ve bitkisel kökenli doğal protein)
doldurun. Bu ürünler arasında hayvansal ve tavuk eti, deniz ürünleri, süt ve
ekşi süt ürünleri, yumurta, kuruyemiş, tahıl ve baklagiller bulunmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder